Trainingsschema

Trainingsschema op maat

Niet iedereen heeft een persoonlijke trainer en in een boek of op een website staan vaak algemene schema’s. Goed bedoeld maar niet op de persoon gericht. leder mens reageert op zijn of haar eigen unieke wijze op trainingsprikkels. Niemand is hetzelfde. Trainen heeft pas zin als de juiste prikkel (training) op het juiste moment plaatsvindt. Een juiste balans tussen trainen en rusten is van groot belang om uw prestatielijn te doen stijgen. De uitgangspositie is voor ieder van ons anders. De één heeft in aanleg al meer snelheid dan de ander, weer een ander kan veel langer een bepaald hoog tempo vasthouden, sommigen hebben misschien wel twee of zelfs meer dagen nodig om goed te herstellen van een wedstrijd of zware training. Ook de dagelijkse bezigheden zoals werk, studie, gezin etc. hebben een zeer grote invloed op de te verrichten trainingsarbeid. Een algemeen schema uit een boek of van een website houdt met het vorige geen rekening, wij wel. Wij maken schema’s afgestemd op de persoon, speciaal voor u samengesteld naar doelstelling, wensen en uiteraard mogelijkheden. Op deze wijze laten wij u maximaal presteren op een efficiënte en effectieve manier.
Naar aanleiding van de testresultaten van een inspanningstest (deze hoeft u niet persé bij ons te doen, maar mag natuurlijk wel) waarbij uw trainingszones zichtbaar zijn gemaakt en op basis van uw persoonlijke trainingsmogelijkheden en doelstelling stellen wij een eerste schema voor 6 weken op. De 6 weekse trainingsschema’s zijn tevens zo ingericht dat u feedback kunt geven op uw training. Op basis van deze feedback kunnen wij het schema aanpassen en kunnen wij ervoor zorgen dat het daaropvolgende schema perfect aan sluit op het vorige. Op deze manier werken wij toe naar een bepaald doel. Communicatie verloopt via e-mail.
Dit doel kan heel divers zijn. Wij hebben in de afgelopen 27 jaar sporters van alle niveau’s begeleid naar triatlons van alle afstanden, hele of halve marathons, eendaagse meerdaagse wieler- of mountainbike evenementen, 24 uur races, motocrossers en competities van alle soorten duursporten, maar ook recreatieve sporters die geen wedstrijd doel hebben maar hun conditionele niveau naar een hoger level willen brengen zijn bij ons welkom.

De kosten voor een persoonlijk schema bedraagt € 109,50 per drie maanden.

Maak een afspraak voor een trainingsschema op maat door het contactformulier in te vullen onderaan deze pagina.

Trainingsschema op maat

Klik hieronder om een voorbeeldschema te zien.

Testen & Trainingen

Maximaaltest

Om uw prestaties optimaal te sturen kunt u zich bij Topvorm ‘sportspecifiek’ laten testen. Sportspecifiek omdat onze ervaring leert dat een loper lopend getest moet worden, een fietser fietsend etc.

Maximaal / Lactaattest

Deze test is een combinatie van een maximaaltest en een lactaattest. Dit betekent dat we net als bij een maximaaltest de weerstand geleidelijk verhogen en telkens na een tweetal weerstands verhogingen een bloedmonster afnemen om het lactaat gehalte (melkzuur) te bepalen.

Lactaattest

De test wordt voor lopers op een loopband uitgevoerd en voor fietsers op onze lode fietsergometer. Door middel van bloedmeting bepalen we het lactaat oftewel melkzuurgehalte tijdens de inspanningsblokken.

Trainingsschema op maat

Al meer dan dertig jaar vinden sporters, van recreant tot topper, de weg naar Topvorm voor sport specifieke tests, trainingsschema’s op maat met persoonlijke begeleiding.

Personal training

Wij bieden personal training aan waarbij we individueel met u aan de slag gaan om uw conditie en fitheid te verbeteren. Deze trainingen worden op locatie verzorgt.

Triatlontest

Deze test is een combinatie van een fiets en loop lactaattest. Omdat de hartslag zones voor het fietsen en lopen bijna nooit gelijk zijn willen we dit voor beide disciplines apart bepalen.

Neem contact op

3 + 13 =

Kampenweg 4, Beek en Donk

info@topvorm.com