“Mijn ervaring met Topvorm”

“Mijn ervaring met Topvorm”

Eugene Hodes

Marijn van Vlerken

Rob van Campen

Albert Dominicus

Jan & Arjen Feenstra

Johan van Eemeren

Maarten Keijsers

Karin Reijnders

Chris van Schijndel

Ronald Nijhuis

Jim Simons

Albert Dominicus

Albert Dominicus leeftijd 55 jaar eigenaar van Adagium bedrijfsoverdrachten te Veghel

Sinds 3 jaar sport ik bij Topvorm. Dit is iets dat ik al veel eerder had moeten doen. In deze periode is mijn conditie met grote stappen vooruitgegaan. Niet alleen mijn conditie is verbeterd maar ook de spieren van mijn rug, armen en benen zijn sterker geworden. Naast alle voorgaande zaken is het allerbelangrijkste dat ik weer plezier heb gekregen in sporten en trainen. De persoonlijke aandacht, de opmaat gemaakte training dat is iets waarin de coaches van Topvorm uitblinken. Je ervaart echte betrokkenheid en je wordt uitgedaagd om je sportieve grenzen te verleggen. Ik ervaar sporten bij Topvorm als de basis om mijn fysieke en psychische gezondheid te versterken zodat ik als ondernemer mijn werk en passie nog beter en met nog meer enthousiasme kan uitoefenen.

Wilt u ook voor goud gaan?

Maak een afspraak voor een test door het contactformulier in te vullen onderaan deze pagina.

Chris van Schijndel

Chris van Schijndel 50 jaar uit Gemert

Sinds maart 2020 gebruik ik de schema’s van Topvorm om mijn persoonlijke loopdoelen te bereiken. Begin maart 2020 heb ik bij Coen een Lactaattest gedaan om de hartslagzone’s te laten bepalen zodat hij schema’s op kon stellen voor de marathon van Berlijn om deze in 3.15 te kunnen lopen. Deze ging helaas door corona niet door en daardoor heb ik vorig jaar mijn doelen bijgesteld namelijk een PR op de halve marathon en de 10 kilometer. Coen heeft hierop de schema’s aangepast en beide is gelukt namelijk 1.27’52’’ op de halve marathon en 38’47’’ op de 10km.
De loopschema’s zijn erg leuk om te volgen omdat de trainingen variëren zoals duurlopen, intervaltrainingen,heuveltrainingen en herstelloopjes. Alle trainingen moeten in bepaalde hartslagzones worden afgewerkt. Wanneer er een wedstrijd staat ingepland kan dit aangegeven worden in een meegeleverde excellijst en worden de schema’s hier op ingericht. Dit jaar hoop ik dat de marathon van Berlijn wel doorgaat en ik heb de tijd nog wat aangescherpt : binnen 3 uur. Ik ben er van overtuigd als ik de schema’s van Topvorm blijf volgen dat dit lukt. Ik raad iedereen aan die bepaalde doelen heeft gesteld op het gebied van lopen of een andere sport de schema’s van Topvorm te gaan volgen!

Wilt u ook voor goud gaan?

Maak een afspraak voor een test door het contactformulier in te vullen onderaan deze pagina.

Eugene Hodes

Begin 2013 ben ik bij Topvorm gestart. Coen heeft me begeleid in de aanloop naar de Bike Transalp in 2014. Een 7 daagse MTB wedstrijd en voor mij een zeer ambitieus doel aangezien ik geen top conditie had. Ik sportte weliswaar af en toe, ook op de fiets, maar had nog niet serieus voor een doel getraind. Ik vind het belangrijk om op een manier te trainen die past bij mijn doelen en privé leven. Die balans is voor mij belangrijk. Daarnaast moeten de trainingen motiverend en leuk zijn. Ik heb getraind voor MTB marathons (wedstrijden en toertochten), XC wedstrijden, meerdaagse MTB tochten en tijdritten. Iedere keer met een op maat gemaakt schema. En bij blessures, vakanties of periodes dat je iets minder tijd hebt, past Coen de schema’s ook aan. Regelmatig neemt Coen een lactaat test af, om zo de hartslagzones te bepalen en om gewoon eens lekker bij te praten.

Wilt u ook voor goud gaan?

Maak een afspraak voor een test door het contactformulier in te vullen onderaan deze pagina.

Jan & Arjen Feenstra

Komaan!! Komop! Nog even, nog 30 seconden!! KOMOP!!

Die laatste minuut, de benen lopen vol, longen zoeken lucht, spieren zoeken de laatste restjes ATP.

KOM OP!!

Wij (Arjen Feenstra en Jan Feenstra) hebben er een gewoonte van gemaakt om sinds 2008 deze uitdaging 2x per jaar aan te gaan. Een inspanningstest bij Coen.

We komen in december. We kijken waar we staan. We maken plannen, Coen maakt schema’s. En in april/mei komen we nog een keer om te finetunen.

In 2021 zijn we inmiddels 26 testen en 105 schema’s verder! Wij wat kilootjes lichter, iets gezondere levensstijl en behoorlijk wat progressie in het wattage.

Door al deze verbeteringen hebben we aardig wat mooie resultaten neer weten te zetten in zowel nationale als internationale mountainbike marathons of meerdaagse wedstrijden. 

Coen helpt ons is het proces om beter te worden. De uitdaging is: elk jaar weer een stap(je) beter! Het contact over aanpassingen in de planning vanwege werk, inpassen van wedstrijden etc. verloopt fijn. Coen denkt met je mee en stimuleert om het uiterste uit jezelf te halen. Dat is en blijft een mooie uitdaging voor Coen en ons: hoe kun je maximaal presteren met de beperkte tijd die je hebt! 

De intensieve samenwerking met Coen heeft geresulteerd in de sponsoring door Topvorm van ons team TeamRideMyMTB!

Wilt u ook voor goud gaan?

Maak een afspraak voor een test door het contactformulier in te vullen onderaan deze pagina.

Johan van Eemeren

Zo’n 10 jaar geleden ben ik begonnen met triatlon met als doel om een hele triatlon te volbrengen.

Inmiddels heb ik al enkele Ironman’s volbracht maar ik slaagde er telkens niet in om onder de grens van 10 uur te blijven. Dat werd ook steeds moeilijker naarmate ik ouder werd.
Topvorm trainer Coen van Schijndel was ervan overtuigd dat het nog steeds mogelijk zou zijn. Hij gaf me vertrouwen en daarom probeerde ik het onder zijn begeleiding nog een keer. We startten met een fiets maximaaltest voor een grondige analyse van mijn conditie in zijn goed uitgeruste testcentrum. Hierna kreeg ik een afwisselend trainingsschema wat helemaal voor mij persoonlijk op maat was samengesteld.
Via email had ik regelmatig contact. Coen reageert snel op mijn vragen. Ik ben erg positief over het schema, vooral omdat dit eigenlijk niet heel zwaar was om uit te voeren. Ik werd niet vermoeid, had minder stress en was niet humeurig (volgens mijn vrouw).
Gezien mijn doel had ik verwacht dat ik meer en intensiever zou moeten trainen. Maar Coen benadrukte dat het goed zou komen en ik had alle vertrouwen in zijn kennis en expertise. Het schema bleek dan ook effectief te zijn en heeft me op het juiste moment in topvorm gebracht.
In het Duitse Roth behaalde ik nog op 48 jarige leeftijd mijn PR van 9 uur 56, en daarvoor ben ik Coen erg dankbaar. Hij heeft me laten zien dat een juiste balans tussen verschillende soorten trainingen en rust veel doeltreffender is.
Voorheen trainde ik verkeerd en raakte dan voortijdig vermoeid of geblesseerd.

Coen is een inspirerende en uiterst deskundige trainer/coach die je zelfvertrouwen geeft en enorm sterk is in het motiveren van sporters. Hij kan je helpen met het realiseren van je sportieve doelen!

Wilt u ook voor goud gaan?

Maak een afspraak voor een test door het contactformulier in te vullen onderaan deze pagina.

Karin Reijnders

Personal training met Topvorm = met passie en plezier werken aan een blessurevrij lijf!

Karin Reijnders– 50 jaar – woont in Gemert en werkt als HR-expert, trainer en coach (Human Resources). Vitaliteit en gezondheid staan dagelijks op mijn menukaart. Bewegen en actief sporten doe ik graag en meerdere keren per week met bijv. crossfit, wandelen en hardlopen.

Mijn baan bestaat met name uit zittend werk zoals gesprekken voeren en vergaderen. Een dag niet actief bewogen heeft meteen effect op mijn humeur en op mijn lijf.

In de zomer van 2020 ben ik gestart met een wekelijks uur personal training bij Topvorm. Jarenlang had ik last van ‘sluimerende blessures’ en bleef ik qua conditie en kracht onder het gewenste niveau. Ik wilde dat gevoel doorbreken en vond een passende oplossing samen met Coen.  Wekelijks kijk ik uit naar ‘het uur van de waarheid’. Waarom eigenlijk?

Wat het me zoal oplevert:

  • afzien;
  • kapot gaan;
  • goede tips en adviezen;
  • net dat extra stapje meer kunnen zetten dan de vorige week;
  • persoonlijke aandacht;
  • doelen stellen;
  • samen;
  • humor en plezier;
  • maatwerk in oefeningen voor alle spiergroepen en mijn conditie.
  • energie voor tien;

En last but not least een blessurevrij lijf! Heerlijk om voor goud te gaan. Ik ga ervoor….. en door!
Groeten, Karin

Wilt u ook voor goud gaan?

Maak een afspraak voor een test door het contactformulier in te vullen onderaan deze pagina.

Maarten Keijsers

Mijn ervaring met Topvorm

Na enkele jaren fanatiek wielrennen wilde ik (Maarten) medio 2012 graag wat meer prestatiegericht gaan trainen. Zo kwam ik via via terecht bij Coen van Schijndel van Topvorm in Gemert.
En zo was in de zomer van 2012 mijn eerste maximaaltest bij Coen een feit! Bijpassende schema’s volgde om in september van dat jaar goed voorbereid o.a. 2x de Stelvio te beklimmen. Een dergelijke progressie in zo’n korte periode heb ik nooit meer gehaald. Dat is wat serieus trainen op hartslag met je doet. Ik was meteen super enthousiast!
In 2014 volgde voor de 1e maal de Marmotte experience. Dit beviel zo goed dat in 2016 het op de officiële wedstrijddag moest gaan gebeuren. Door het strikt houden aan schema’s en een goede begeleiding van Coen was ik die zomer op het juiste moment in Topvorm! Echter mijn fanatisme in combinatie met een eigen onderneming runnen deed me de spreekwoordelijke das om. Ik ging door op adrenaline en had mijn lichaam onbewust uitgeput met een blessure aan mijn linkerbovenbeen (spierscheurtje) tot gevolg. Tijdens de beklimming van de Glandon net voor de top ging het mis. Na alle trainingsarbeid was opgeven voor mij geen optie en de overige 3 beklimmingen moesten daardoor dan maar met de kracht uit mijn rechterbeen worden volbracht. Achteraf bekeken misschien niet slim, maar toch super blij dat ik niet heb opgegeven en ben doorgegaan.

Waarom Topvorm?
Na bijna 10 jaar trainen bij Topvorm vind ik steeds weer uitdaging en heb ik mijn lichaam in de voorbije jaren erg goed leren kennen. Ben je niet goed uitgerust, accepteer dan dat een keer een training overslaan niet erg is. Uiteindelijk is voor mij de balans tussen gezin, werk en wielrennen (sport) erg belangrijk. Door de fijne persoonlijke begeleiding en jarenlange ervaring van Coen resulteert dat voor mij in absolute Topvorm! Daar waar ik mij in het dagelijkse leven, zowel privé als zakelijk het beste bij voel.
Nu 5 jaar later staat op 27 juni 2021 wederom de Marmotte op de planning. Ik heb voor mezelf wat goed te maken. Nog beter zijn dan toen, zonder de balans te verliezen. Niet doorslaan, maar er wel alles aan doen en er vol voor gaan. Ook daar helpt Coen je bij.
Tijd binnen de 7 uur was en is mijn doel! Nu nog hopen dat het doorgaat. Hoe dan ook het gaat een keer gebeuren!

Maarten Keijsers, 41 jaar
America

Wilt u ook voor goud gaan?

Maak een afspraak voor een test door het contactformulier in te vullen onderaan deze pagina.

Marijn van Vlerken

Ik ben Marijn van Vlerken, 18 jaar oud en mijn passie is wielrennen. Ik fiets nu al 11 jaar bij R & TC buitenlust. En 2021 wordt mijn eerste jaar bij het team BHST Cycling.
Wielrennen is een sport die veel tijd kost om te beoefen. Dan is het handig om met een plan van huis af te gaan. Dit om ervoor te zorgen dat je de tijd effectief indeelt. Daarom is het fijn om met een schema te werken. Met diversiteit en veel diepgang train je alles wat je een betere wielrenner maakt. Ik werk nu al 3 jaar met Coen, en elk jaar maak ik weer meer progressie als het jaar daarvoor. Hierdoor heb ik al verschillende doelen kunnen behalen. Met als hoogte punt 2de op het DK tijdrijden waardoor ik me kwalificeerde voor het NK tijdrijden voor junioren.

Wilt u ook voor goud gaan?

Maak een afspraak voor een test door het contactformulier in te vullen onderaan deze pagina.

Rob van Campen

Rob van Campen Mountainbike

Van tobsport naar topsport?

Een echte topper zal ik nooit worden, daarvoor ben ik veel te laat begonnen met serieus trainen. Al heb ik in 2019 wel een aantal keren het podium mogen beklimmen (60+ klasse).
Dat was mij zonder de trainingsschema’s van Topvorm nooit gelukt!
Begin 2016 was ik nog een tobber, mijn conditie was niet naar mijn wens. Na een eerste maximaaltest heeft Coen een trainingsschema voor mij opgesteld, met als doel op een verantwoorde manier aan een MTB-marathon deel te kunnen nemen. Dat eerste jaar was vooral leerzaam en de deelnames confronterend, vooral afzien. Tja, wat wil je ook, als je net voor je zestigste pas serieus begint? Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en maak ik nog steeds met veel plezier gebruik van de schema’s van Coen. Beter voorbereid en getraind volgens deze schema’s gaat mijn progressie nog steeds door. Blijkbaar kan dat ook op latere leeftijd en zelfs naast het werken.

Zo kan ik nog steeds grenzen verkennen en verleggen, hoe ouder hoe gekker, ofwel deelname aan meer(daagsen). Maar niet zonder de schema’s van Topvorm, die zijn zonder meer TOP!

Wilt u ook voor goud gaan?

Maak een afspraak voor een test door het contactformulier in te vullen onderaan deze pagina.

Ronald Nijhuis

“Mijn Ervaring” met TopVorm…

Naam: Ronald Nijhuis (1969)

Zo’n ruim twintig jaar geleden heb ik Coen voor het eerst ontmoet op een Bikebeurs in Utrecht welke nu Bike Motion heet. Ik was op zoek naar een “vette” nieuwe fiets omdat ik -Goud- wilde rijden in “La Marmotte” het jaar erop. We spreken over het millenium jaar 2000 met in het achterhoofd een relationele break-up. Al met al raakten we tussen al het fietsgeweld aan de praat en het klikte meteen goed. Coen begreep wat ik wilde en ik begreep dat Coen mij zou kunnen helpen. Wellicht dat ons beider triathlon verleden en de passie voor sport daartoe heeft bijgedragen.

Na een afspraak gemaakt te hebben ging ik voor het eerst naar Gemert, naar Coen. Ik was toen al verrast door de professionele instelling en materialen waarmee Coen de testen uitvoerde. Het testen ging naar behoren en de uitslag werd besproken. Er was werk aan de winkel om ook daadwerkelijk voor -Goud- te kunnen gaan. Coen zei me duidelijk wat ik van mezelf moest gaan verwachten en het was helder en duidelijk dat als ik uitvoerde wat Coen op papier had gezet, ik de meeste kans van slagen zou hebben. Een diversiteit aan trainingsvormen en gewenste aantal trainingsuren werden met mij besproken en Coen kon met het testresultaat en mijn persoonlijke input aan de slag.

Toen ik na een paar dagen mijn eerste schema thuis gestuurd kreeg….. ja ja het jaar 2001 weet u nog, heb ik direct Coen gebeld. “Coen ik wil Goud in de Marmotte, volgens dit schema train ik amper…….” zei ik ietwat angstig door de telefoon. Coen antwoorde uiterst rustig en serieus en zei “Ronald, luister goed…. Als jij goed wilt zijn dat weekend, moet ik je afremmen. Jouw trainingsomvang is voor nu veel te groot en dat wil ik in een opbouwende lijn met je gaan doen om op het juiste moment te kunnen pieken”……… Tsja, wat doe je dan? Goud is het toen dat jaar niet geworden maar ik denk dat ik toen die periode op m’n best ben geweest. Kenners weten wat de omstandigheden waren in 2001 en ik miste het goud op een schamele 10 minuten. Eigenlijk nog een zeer goed resultaat als je bedenkt dat we vanaf de start in de gietende regen hebben gereden, het water de bergen afgoot en dat er een 2 meter hoge sneeuwwal op de Galibier lag met ook nog natte sneeuw tijdens de laatst 8 km vanaf Plan Lancet. Remmen inknijpen en sturen naar beneden om op tijd naar de Alpe te kunnen klimmen was een hels karwei.

Ik ben Coen niet meer uit het oog verloren en toen ik me aanmelde om aan de RoPa-run mee te doen was het Coen die ik benaderde om me te begeleiden. In 2015 werd ons team opgeheven en in totaal heb ik 4x meegedaan als loper van het team.

De laatste uitdagingen waar Topvorm me mee helpt zijn de bergopwaartse runs voor Alpentocht – CliniClowns. In 2018 ben ik in (voor mijn doen) absolute Topvorm vanaf Malaucene naar boven gerend in een tijd van 2uur 31minuten. In het opvolgende jaar stond Col du Galibier op het programma waar ik wederom goed omhoog ben gegaan in 2uur 18 minuten. Het jaar 2020 zal niemand snel vergeten en voor mij stond 37km Val Thorens op het programma.

We schrijven nu mei 2021 en door een enkelkwetsuur ben ik pas later echt op stoom kunnen gaan trainen voor de slopende klim naar Val Thorens 2300. Natuurlijk helpt Coen me om het maximaal mogelijk te behalen in de ons nog gegeven korte periode van (slechts) 14 weken. De test is inmiddels geweest en het schema begint per 1 juni. Ik heb er meer dan vertrouwen in dat Coen het wederom bij het rechte eind heeft en mij wederom zal gaan afremmen om op 04 september te pieken. Ik heb ontzettend veel vertrouwen in Coen en zijn aanpak en ik hoop dat ik het schema kan uitvoeren zoals we samen hebben besproken. (Update na 04 september 2021)

Wilt u ook voor goud gaan?

Maak een afspraak voor een test door het contactformulier in te vullen onderaan deze pagina.

Jim Simons

Jim Simons, 35 jaar. In het dagelijks leven ben ik account manager en vader van een dochter van bijna 1. Mijn grootste passie is triatlon. Een sport waar je veel voor moet laten en veel voor moet trainen. Dat is soms een lastige puzzle. Coen houdt daar gelukkig rekening mee in zijn schema’s en daardoor kon ik mijn grote droom verwezenlijken. Finishen tijdens een full distance triatlon. 

Mijn vader (Dick Simons red.) heeft over de 25 Ironmans gedaan en vriend van Coen. Het komt dus niet van een vreemde. Tijdens de vakantie op Lanzarote in 2016 waar mijn vader mee deed aan de Ironman Lanzarote begon het te kriebelen. Ik dacht dit wil ik ook! Mijn vader liep daar op het zelfde parcours als de wereldkampioen Jan Frodeno en kreeg net zo’n groot onthaal bij de finishlijn. Kippenvel! Dit was in mei. In september van dat zelfde jaar was de Ironman 70.3 op Lanzarote. Mijn vader, Coen en een zwager van Coen zouden al mee doen. Mijn vader haalde me over om me in te schrijven. En toen ging het allemaal heel snel. Ik sprak met Coen af een maximaal test te gaan en kreeg aan de hand van die resultaten een schema en schreef mij in voor een kwart afstand voor eind augustus. 

Eenmaal gefinisht op Lanzarote begon het na genieten en wilde ik meer. Samen met Coen zijn we jaar voor jaar gaan kijken waar ik stond en hebben zo elke keer een persoonlijk schema gemaakt. In 2019 was ik er klaar voor! Na maanden van hard trainen was ik 14 september 2019 dankzij Coen in TopVorm! 

Wilt u ook voor goud gaan?

Maak een afspraak voor een test door het contactformulier in te vullen onderaan deze pagina.

Neem contact op

1 + 1 =

Kampenweg 4, Beek en Donk

info@topvorm.com