Thijmen van de Vrede Zeeuws kampioen strandrace 2017!

Hieronder de mail en foto's van Thijmen, Thijmen proficiat!!

 

Hoi Coen,

Het goede/sterke gevoel van de afgelopen weken was niet voor niks! Ik ben vandaag Zeeuws kampioen strandrace geworden. Ik zat in de groep achter de koplopers en kon in de sprint o.a. Roy Curvers (giant/alpecin) kloppen. Afgelopen week voelde ik mij wat ziekjes maar door extra goed voor mijzelf te zorgen heeft het niet doorgezet. Nu op naar een mooi mountainbike seizoen, de wedstrijdkalender zal ik binnenkort opsturen.

Groetjes Thijmen

 

 

Thijmen zeeuws kampioen podium

Thijmen op het podium!

 

 

Thijmen zeeuws kampioen

En met de welverdiende beker!

 

Nick van den Heuvel winnaar open NK MARATHON MTB! 

 

Hey Coen,

Korte update: Vorig week goed mijn rust gepakt qua nachtrust (kinderen slapen ook weer een uur langer) en kon dat erg goed merken: veel fitter! Voor de echte vorm moet het nog een flink stuk beter, maar aan de andere kant met de huidige 3 dagen in de week trainingen zal het nooit zo goed worden zoals dat een paar jaar terug was natuurlijk :)

Afgelopen zondag bij het Open NK goed gereden, kon niet super diep gaan, maar de snelheid en kracht waren goed evenals de duur. Bij de eerste klim al weggesprongen met de Duits kampioen en nog 2 renners die er bij de 2e klim afmoesten. Na 10 km de Duits kampioen laten lopen (ik reed te veel boven mijn kunnen). Vanaf km 30 met een renner samen naar de streep gereden die na de eerste klim bij de eerste 4 zat. Uiteindelijke resultaat: sprint om plaats 2 verloren en dus 3e overall, maar wel 1e bij het Open NK marathon (de 1e 2 waren Duitsers, waarvan de winnaar de huidige Duits kampioen bij de 30+ is en die is echt een maatje te groot voor me) en dus weer een truitje erbij! (zie bijlage voor foto). Tevens 2e bij de 30+ achter de Duits kampioen, dus het kan slechter!

Resume: prima resultaat gezien de trainingsarbeid!

Gr. Nick

 

Nick van den Heuvel winnaar open NK

Nick wederom in het rood, wit en blauw, proficiat!!

 

 

 

Rens Tulner Nederlands kampioen achtervolging baan!

 

Rens Tulner is in het weekend van 19 en 20 december j.l. Nederlands kampioen geworden op de baan in Alkmaar. Het onderdeel 3 kilometer achtervolging wist Rens af te leggen in een tijd van 3 minuten en 24 seconden.

 

Rens Tulner NK achtervolging

Rens proficiat!!!

 

 

Jos Engelen winnaar Gulbergen 24, Luc Smits derde!

 

Wederom heeft Jos Engelen een 24 uur MTB race op zijn naam geschreven.

Jos reed een minder vlakke race dan we van hem gewend zijn, maar was toch snel genoeg iedereen voor te blijven.

Luc Smits, die debuteerde op dit lange afstands onderdeel, werd knap derde. "Dit smaakt naar meer" aldus een tevreden Luc.

 

Jos Yves Gulbergen

 

Jos en Luc, nog fris voor de start, heren proficiat!!

 

Nick van den Heuvel draait  prima MTB seizoen!

 

Hieronder Nick met zijn indrukwekkende erelijst

 

Nick van den Heuvel erelijst

 

 

Jos Engelen wint ook 24 uurrace in Duisburg!

 

Ook de 24 uurrace van Duisburg op 3 en 4 augustus is gewonnen door Jos Engelen. Zoals we van Jos gewend zijn, reed hij weer een super constante race, welke hem de overwinning bracht in zijn leeftijds categorie.

 

Jos Engelen Duisburg afzien

 

Soms werd het Jos zwart voor de ogen!

 

Jos Engelen Duisburg tong uit mond

Maar hij blijft er de humor van inzien!

 

Jos proficiat!!

 

 

Luc Smits Wereldkampioen!

 

Hieronder het verslag van Luc:

 

Mountainbike Weilheim 2015, een verhaal over regen, modder en een regenboog.

 

Het WK van dit jaar beloofde een zware klus te worden. De 2 weken die eraan voorafgingen had het er bijna onophoudelijk geregend en omdat ik het parcours goed ken van de voorbije 2 jaar, wist ik welke impact dit zou hebben op het parcours. Namelijk modder, glad, hard labeur en mechanische ellende.

Tijdens mijn verkenning op vrijdag wordt mijn vermoeden bevestigd. De organisatie heeft bijna de helft van het parcours veranderd en stuurt ons nog meer door zwaar lopende en er zeer glad bijliggende weilanden en echte modderstukken met gladde wortels door het bos, waar het een kunst is om overeind te blijven. Daarbij ligt de afdaling in het bos er echt gevaarlijk bij door de diepe sporen in de modder met de daaronder verscholen liggende boomwortels, die je soms onverwacht van richting doen veranderen waardoor je op plaatsen terecht komt waar je liever niet komt. Ik laat me hierdoor echter niet van m’n stuk brengen en weet dat ondanks dat ook ik liever iets betere omstandigheden heb, ik me op dit soort terrein goed kan handhaven en het zeker geen nadeel zal zijn voor mij, mede dank zij mijn Trek Superfly FS die veel tricky stukken in zekere mate egaliseert en makkelijker berijdbaar maakt. Ik maak me meer zorgen over mogelijke problemen op mechanisch vlak, want tegen het einde van mijn verkenningstocht die maar 2 rondjes lang was, zag mijn fiets er al uit als een klomp boetseerklei met 2 pedalen en afgewerkt met grashalmen die overal tussen zitten. Ondertussen is het ook terug beginnen regenen. Alvorens te kunnen genieten van een warme douche en een door mijn vrouwtje bereidde pasta maaltijd ben ik eerst nog een uur bezig om mijn fiets terug berijdbaar en toonbaar te maken, terwijl ik me de bedenking maak dat het morgen na een uurtje modder ploeteren er al net even slecht zal uitzien. Na de maaltijd naar bed, want morgen is de start om 8u en dat wil zeggen om 5u uit bed. Ik kan moeilijk de slaap vatten en lig nog lang te luisteren naar de regen die tegen de rolluiken klettert.

De volgende morgen om 5u wanneer de wekker afloopt regent het nog steeds en dus worden armen en benen van een extra laag beschermend vet voorzien en na een licht ontbijt ,begeef ik me naar het strijdtoneel. Eerst nog een half uurtje warmfietsen op de weg, waarna ik nog even langs onze tent rijd om mijn eten en drinken voor het eerste uur op te halen en nog enkele dingen afspreek met Chantal die zal instaan voor mijn bevoorradingen. Ruim op tijd de startbox in om niet te ver achteraan te moeten starten. Het zal wel geen raketstart worden, maar het is altijd handig om de grote meute wat voor te blijven en mogelijke files op moeilijke stukken zo veel mogelijk te vermijden.

Ondertussen is het gestopt met regenen en om 8u stipt wordt het startschot gegeven. Na de startklim door een zompig weiland waar ook onze bevoorradingsposten opgesteld staan, worden we door een stuk omgeploegd veld gestuurd , waar men enkele balen sto heeft uitgestrooid om het een beetje berijdbaar te maken. Daarna komt een strook licht omhooglopend weiland van bijna een kilometer waar de grondtrollen proberen onze fietsen in de grond te trekken en de hartslag de hoogte inschiet als je wat snelheid probeert maken. Vervolgens wordt nog een behoorlijk stuk asfalt al klimmend overwonnen alvorens we het bos induiken. Hier krijgen we al de eerste gladde boomwortels onder de wielen geschoven en zie ik de eerste schuivers al voor mij gebeuren. Vervolgens een stukje waar je even kan recupereren om dan de bosafdaling aan te vatten die er zeer slecht bij ligt en waar ik zeer blij was dat ik met een achterste op een fully zat en zo makkelijker gewoon over moeilijke stukken kon heenrijden dan mijn weg door de diepe sporen te moeten zoeken. Dit voordeel leverde me soms 2 tot 3 plaatsen winst op over een afstand van 50m.

Daarna volgde een met momenten zéér steil klimmetje van een goeie 300m dat tijdens het verdere verloop van de wedstrijd voor velen een scherprechter zou worden.

Vervolgens loopt het parcours over een breed bospad met de nodige wortelstukken en dan moeten we door 2 weilanden die schuin aflopen en al van de eerste ronde het uiterste van je evenwichtsgevoel vragen om recht te blijven en dan nog schuif je van de ene naar de andere kant. Velen maken hier dan ook hun eerste touch down op Duitse bodem (waaronder ik). Daarna een snelle afdaling over een fietspad om dan richting aankomst te gaan door een weiland waar we zeker in het begin ons echt een weg moeten banen door gras dat bijna 70 cm hoog staat en overal tussen draait.

De eerste uren van de wedstrijd was het vooral proberen een behoorlijk tempo te ontwikkelen en toch niet teveel extra energie te verbruiken want het zou een echte uitputtingsslag worden en een gevecht tegen de natuurelementen. Ik speel constant haasje over met een Duitse biker waarvan ik vermoed dat hij ook een senior master is. Hij is wat beter in het steile klimwerk en ik kan dan weer technisch beter uit de voeten en ook op de modderstukken.

Ik heb geen goed gevoel en heb dan ook geen flauw benul of ik goed of slecht bezig ben, en dus focus ik me dus maar op mijn rondetijden en probeer deze zo constant mogelijk te houden wat behoorlijk lukt. Na 4u wedstrijd rij ik binnen om mijn fiets wat slijkvrij proberen te maken en krijg hiervoor de hulp van Chantal en een behulpzame Poolse man die naast ons voor de bevoorrading van zijn broer zorgt. Het is echter een gevecht dat ik niet kan winnen, want het gras en slijk vormen stevige klompen die niet van tussen de derailleurwieltjes en kettingbladen te krijgen zijn. Dus zo maar weer het slagveld op. Ik heb aan Chantal gevraagd om na +/- 7 u eens naar de stand van zaken te gaan kijken en me te briefen zodat ik eventueel een strategie kan bepalen. Ondertussen heb ik mijn Duitse vriend terug ingehaald en op een zwaar modderstuk achtergelaten. Ik zou hem pas terugzien na de finish.

Ondertussen heeft Chantal naar de voorlopige stand gaan kijken en met een beetje angst in haar stem roept ze me toe dat ze denkt dat op de 1e positie rijd bij de senior masters. De 2e geklasseerde hangt wel in dezelfde ronde, maar ik weet niet wie het is want nummers en renners zijn ondertussen omgetoverd tot uit de klei getrokken creaturen. Ondertussen zijn er 9 uur voorbij en ik krijg voor het eerst een beter gevoel en de benen lijken wat soepeler rond te draaien, maar het blijft een zwaar gevecht zowel fysiek als mentaal. De wedstrijdorganisatie heeft ook al 2x het parcours gewijzigd omdat bepaalde stukken zo goed als onberijdbaar geworden zijn. Ik begin ook serieuze schakelproblemen te krijgen maar durf niet te stoppen want we hangen nog steeds met 2 in dezelfde ronde met maar enkele minuten verschil. Dus blijven trappen en ploeteren is de boodschap en hopen dat het materiaal het tot het einde uithoudt.

Na 10u wedstrijd wordt er omgeroepen dat deze WK-wedstrijd “maar” 11 uur zal duren ipv 12u, want ondertussen is het terug behoorlijk beginnen regenen en het wordt op sommige plaatsen te gevaarlijk, niemand beleeft nog veel plezier aan de wedstrijd en er zijn opgaves bij de vleet door vooral mechanische problemen.Uiteindelijk wordt na 11u de wedstrijd afgevlagd en bollen we allemaal aan het eind van ons latijn over de meet. Daar wordt bevestigd dat ik met 6’ voorsprong de titel verover bij de senior masters en ik dus een mooie trui met de regenboogkleuren mee huiswaarts mag nemen. Dat feestje gaat echter niet door, want tijdens de podiumceremonie blijkt dat mijn trui zoek is en dat zet natuurlijk een flinke domper op de feestvreugde, want er zal geen foto op het podium zijn met mijn trui en dat is toch een gebeurtenis dat ik waarschijnlijk niet dikwijls meer zal meemaken.

Ondertussen heb ik hem thuis toegestuurd gekregen en natuurlijk is voor mij het feit dat ik geknokt en gewonnen heb de grootste voldoening en kan ik met veel voldoening zeggen dat de 3e keer de goeie keer was.

Dat het voor het materiaal echt een ramp was wordt duidelijk wanneer ik de volgende dag mijn fiets beging schoon te maken. Voorafgaande aan het WK had ik de volledige aandrijflijn vernieuwd. Nieuwe ketting, wieltjes van het versnellingsapparaat, tandwielen voor en achter en remblokken.

Na de grote schoonmaak heb ik alles terug moeten vervangen, een volledige lagerset voor de afgeveerde achterbrug incluis. Dus mijn prijzengeld van 50 € komt goed van pas J

Binnen 2 weken staat de volgende uitdaging al op het programma, de Trans Belgie noord-zuid. Een off road ritje van het meest noordelijke punt van België naar het meest zuidelijke punt, het dorpje Torgny. Goed voor ongeveer 375 km en 4200 hm, met het venijn in de staart, namelijk de Ardennen. Mijn doel is dit proberen tot een goed einde te brengen binnen de 24u. Dus nu eerst goed recupereren en dan: Bike fast, life is short.

Froggi – Luc Smits

BikeCenter – BikeAddict Endurance Team

 

Luc Smits regenboog

 

"regenboog"Luc Proficiat!

 

 

 

Yves Smits winnaar 24 uur van Zandvoort!

 

Hieronder het verslag van Yves:

 

 

   Booischot                                                                                                               02.07.2015

                                     VERSLAG 24U ZANDVOORT 2015 – SOLO

Op 13 en 14 Juni 2015 werd de 24u van Zandvoort gereden. Vorig jaar was een goede kennismaking met dit mooie parcours. Dus zijn we terug gegaan. Om zaterdag middag was de start.

In de voormiddag was het beginnen regenen. Gelukkig is dit gestopt na een half uurtje wedstrijd. Ik had snel door dat doseren DE boodschap was ! De wind blies hard, zéér hard. Aangezien er veel getraind was in soort gelijke omstandigheden, maakte ik er geen probleem van. Voor iedereen hetzelfde. Al na 3u wat gas terug genomen en eigen tempo gaan rijden. Diegenen die nu aanklampen bij de groepjes zouden later de rekening betalen.

De wind wakkerde nog wat aan en dit is zo gebleven tot 1u in de nacht. Na 13u wedstrijd ging alles nog zeer goed. Misschien een voordeel dat ik zeer graag rij tijdens de nacht. Aangezien ik niet van de jongste ( solo's ) ben, rekende ik op mijn ervaring en doorzetting. M.a.w. Zo min mogelijk stoppen. Om 2u een eerste stop voor een kledingwissel en een koffie. Exact 16min. Iets langer dan gepland. Ondertussen werd er strijd geleverd door enkele solo's voor de podiumplaatsen. Ik hing meestal op de 2e plaats. Nummer 1 was een jonge Duitser die sneller reed maar meer stopte. Zijn maatje reed ook als solo en zette hem uit de wind. Hij maakte wel een inschattingsfout. Zodra ik voorbij hem ging, wilde hij op korte tijd de rondes terug pakken. Gezien de wind in de eerste wedstrijdhelft, zou dit wel eens zuur kunnen opbreken.

En inderdaad. Na 21u wedstrijd ging hij in het peloton hangen om 3 ronden op te halen......

daarna ging zijn licht definitief uit. Hij haalde zelfs het podium niet meer.

De eerste plaats was veilig ! Gewoon blijven rijden. De nr° 2 en 3 hebben nog goed door gereden.

Zij waren zo ook zeker van het podium.

Na 23u15' wedstrijd nog even gestopt om me op te frissen en daarna nog enkele rondjes gefietst.

Als winnaar over de streep rijden is mooi, maar niet het belangrijkste ( voor mij ). Aankomen en een goede wedstrijd rijden, dat telt. Het helpt me ook om ontspannen te kunnen rijden. Dus is dit eigenlijk een deel van de persoonlijke strategie ;-)

Het was weer leuk en een goede voorbereiding voor de volgende wedstrijd : RAD AM RING

Dit wordt andere koek : een rondje van 26km. Met ongeveer 500hm per ronde ! Dit 24u lang.

We zijn in mijn leeftijdscategorie alleen al met 164 solo's.

Ik bedankt uiteraard iedereen die me steunt en sponsort.

Een leuk weetje : TOPVORM had 2 man op het podium : 1 en 3. volgens mij dankzij de goede begeleiding....of is het de charme van Coen :-)

BIKECENTER wil ik ook nog even extra bedanken. Zij hebben mij een fantastische CANNONDALE MTB uitgeleend voor een voorbereidende 24u mtb te rijden. TOP !

Het volgende verslag zal volgen na de “ groene hel “ op 25 en 26 Juli.

Tot dan en met sportieve groeten,

yves – Bike Addicts

 

 

Yves smits zandvoort2

 

 

Yves proficiat!!

 

 

 

Gerard de Bruijn Nederlands kampioen 24 u in Best!

 

Hieronder het verslag van Gerard:

 

Hoi Coen, Het is gelukt!!   Het roodwit blauwe shirtje is binnen. Zoals je al
zei, probeer zo constant mogelijk te blijven, heeft gewerkt.De hartslagmeter en de wetenschap waar het omslagpunt ligt , heeft ervoor
gezorgd dat ik niet het rode gebied ben ingegaan in het begin. Ramses Bekkink
ging als een bezettene en heb ik na een halve ronde laten gaan, toen ik zag dat
ik over het omslagpunt ging. Ik heb er nog een uurtje of zes de druk erop
gehouden, maar dacht dat het voorbij was omdat hij me vier keer had ingehaald.
Maar plots kwam het bericht , dat ie eigenlijk maar 1 ronde voor zat en telkens
ff rustte. Op de eerste 6-8 uur is hij onklopbaar maar 1 rondje op 8 uur opende
perspectieven, dus vanaf dat moment ben ik in zone 1 139-152 gaan rijden. Mijn
maag protesteerde wat, dus de hartslag moest zowieso naar beneden. Ik draaide lekker
en het ging nog lekkerder toen ik hoorde dat ie was afgestapt na 11 uur en ik de meeste rondes had voor dat moment. Toen heb ik
er een 10 slagen afgedaan en ben van 152 naar 139 gegaan, om zeker te zijn dat
ik het einde kon halen. En dat is gelukt dus.  Alleen de laatste vier uur
kon ik geen eten meer binnen krijgen en ben op 100 % vetverbranding over
gestapt. Op dat moment was mijn max hartslag 135 en die zakte naar 125 slagen.
Maar desondanks kon ik alle klimmetjes nog steeds staand omhoog, terwijl dat
vorige jaren absoluut niet meer ging. Dus mag ik concluderen dat jouw schema's
en met name de dinsdagavond trainingen , heel goed hebben uitgepakt. 500 km op
een intensief rondje, kunnen alleen met een gedegen voorbereiding. Dus daarom wil ik je HEEL ERG BEDANKEN, voor je ondersteuning. Bijna 52 en
Nederlands Kampioen op de zwaarste dissiplinedan kun je eigenlijk niet zeggen dat het voorbij is na je 40e qua sporten. Na
ja, het voorbeeld zie zelf ieder morgen in de spiegel. Nogmaals hartelijk bedankt via deze weg, en tot binnenkort, Gerard de BruijnMonique's Bike Shop. 

Gerard proficiat!!!

 

 

Mooie prestatie Anco Korteweg (zie film).

 

 

Filmpje logboek Anco Korteweg

 

 

 

Rens Tulner behaald 2 bronzen plakken op NK baan!

 

Rens Tulner heeft twee prachtige bronzen medailles behaald op het NK baankampioenschappen op de onderdelen achtervolging 3 kilometer in een tijd van 3:36,252 en op het onderdeel koppelkoers met zijn teamgenoot Daan van Sintmaartensdijk. Verder behaalde Rens ook nog een mooie 5e plaats bij de 1 kilometer tijdrit!

Rens maakt deel uit van de nationale opleidingsploeg maar wordt getraind door Topvorm trainer Marc van Grinsven. Rens geeft aan, dat het zonder de begeleiding van Marc niet zou zijn gelukt om tot een dergelijke mooie prestatie te komen. Leuk om te horen!!

Rens & Marc proficiat!!!

 

Rens Tulner NK achtervolging

 Rens in actie.

 

 

Mooi Ironman debuut Janny Spierings in Barcelona!

 

Finish Janny

 

 Nick van den Heuvel Nederlands kampioen Marathon MTB Masters!

nick van den heuvel 201401

nick rood wit blauw

Een trotse Nick met shirt, bloemen en medaille.

 

 

Jos Engelen verheft 24 uur rijden tot een kunst en schrijft de 24 van Gulbergen op zijn naam.

Meester in het verdelen van zijn krachten Jos Engelen wint voor de vierde keer op rij de 24 uur race van Gulbergen (Nuenen). Dat Jos in de loop van de tijd een specialist is geworden in het goed verdelen van zijn krachten moge duidelijk zijn. Aan bijna elke 24 uur race waaraan Jos begint, eindigt hij op het podium. En meestal op de hoogste trede. We mogen dus best stellen dat Jos het goed indelen van een 24 uur race tot kunst heeft verheven. Jos Proficiat!

 

jos op podium met miss

 

Jos tijdens de huldiging op het podium.

Red: (Dit vond de redactie van de Topvorm website met grote meerderheid de beste foto van Jos;-)

 

jos engelen jpeg

  

Zie hoe regelmatig Jos heeft gereden! De rode lijn is Jos.

 

 

 

 Mooie prestatie van Rick Struijk in 70.3 IRONMAN Lanzarote!

rick struik bike

 

Rick begint aan zijn fietsronde, zie onderstaande bericht:

Hoi Coen,

Zit nog altijd op Lanza, met niet altijd even best wifi vandaar mijn radiostilte tot op heden.Allereerst is goed om te melden dat we met z'n vijven, 3 dames en overige supporting crew gruwelijk veel gelachen en zeer ontspannen naar raceday toe hebben kunnen leven op Sands Beach Resort, waar opvallend genoeg bijna alle toptriathleten en het complete, uiteindelijke podium verbleef (iets wat La Santa toch wat moet steken). De funfactor alleen al maakte het hele avontuur dubbel en dwars waard! Echt een topteam onze 'Brabantse Expeditie Lanzarote'.Jouw naam in combinatie met je tips zijn erg vaak de revue gepasseerd in aanloop naar de wedstrijd. "Drinken, drinken, drinken" en "Je moet gewoon doen wat je thuis ook doet" werden veelvuldig herhaald. Tips die er door de (overdreven) kracht van herhaling, diep ingeslepen werden. Gekscherend hebben we gezegd dat er bij eenieder van ons tijdens kerstavond een plekje voor je vrij wordt gemaakt.

Tijdens de dag des oordeels bleken de 'famous Lanza winds' zich schuil te houden op een ander Canarisch eiland. Om 08.03 werden we in de lagune van La Santa weg geschoten door de zich op La Santa, op Kona voorbereidende, Eneko Llanos (Spaans toptriathleet).

Het zwemmen ging voor mij lekker. Had al snel een lekker ritme en kon ontspannen door zwemmen en onder de 32' het water uitkomen.

Na een relatief lange transitie de fiets op gegaan voor de 90 km op de fiets met zo bleek achteraf, bijna 1400 hm. Onderweg in Soo bijna een hond onder mijn voorwiel, de viervoeter kon echter net optijd weg schieten. Good for me and good for him! Het fietsen heb ik volgens plan netjes 10 slagen onder omslagpunt kunnen doen inclusief de prachtige Tabayesco klim. Tijdens deze discipline heb ik dan ook nergens moeite gehad. De volledige 90 kilometer heb ik (op 2 keer in m'n trisuit zeiken en goed eten en drinken na) louter zitten genieten. Het heerlijk klimmen en dalen zorgde ervoor dat de 2 uur en 55 minuten op het carbonne ros voorbij vloog!

De transitie fietsen / lopen was dusdanig getraind met behulp van je schema's dat deze vlekkeloos verliep. Het liep zelfs zo lekker dat ik de eerste kilometers moeiteloos ruim onder de 4 minuten per kilometer liep. Helaas brak de zon definitief door en liep het kwik op tot ruim 30 graden waardoor de warmte parten ging spelen. Daarnaast heb ik, zo moet ik concluderen, het loopparcours wat onderschat. Nergens vlak en een paar venijnige klimmetjes, maakte dat mijn 2e en 3e looprondes pijn deden. De combinatie van de genoemde elementen (en wellicht de net ietwat te voortvarende start) zorgde dat mijn uiteindelijke looptijd op 1 uur en 40 minuten uitkwam en ik warm werd binnen gehaald door de plaatselijke Karl Lagerfeld (in functie als racedirector) en uiteraard onze supportersschare!

Met een eindtijd van 5.15 kan ik alleen maar blij zijn gezien de omstandigheden. Ik werd 9de in mijn agegroup en 3de van de 20 NL'ers (waaronder 1 pro van Team4Talent). Lanza 70.3 wordt niet voor niets aangemerkt als een van de mooiste en een van de zwaardere 70.3's in het Ironman-rijk. Beide geloof ik na 20 september direct! De vriendelijke en zeer toegankelijke (nee, nu niet te ver door gaan denken) winnares bij de dames Helle Frederikson zei vooraf treffend tegen ons: "Respect the island's elements". Dat hebben we gedaan; genoten van het gevecht tegen de elementen en prachtige omgeving!

Zonder je schema's en expertise zou de relatieve zwaartebeleving heel anders zijn geweest evenals de genietfactor tijdens de race. Dank voor je uitstekende begeleiding!

Hartelijke groeten vanaf Lanzarote, sporteiland in optima forma,

Rick

team lanza brabant

Team Brabant Lanza met de zeer toegankelijke Helle Fredriksson!
 

Bart Govers finsher 70.3 Ironman Lanzarote

 

Ironman 70.3 Lanzarote 2014

Hoi Coen,
 

Ik ben weer een ervaring rijker die ik nooit had willen missen!
Na vorig jaar in oktober de marathon voltooid te hebben, was ik onbewust op zoek gegaan naar een nieuw sportief doel. Triathlon ging al wat langer door mijn hoofd, een ideale sport voor iemand die moeite heeft met keuzes maken :-). Wel al ooit eens de combi lopen en fietsen gemaakt, maar niet meer dan dat. Totdat ik eind november 2013 een tweet voorbij zag komen van Rick Struik dat hij mee ging doen aan de Ironman 70.3 in Lanzarote. Toen ik het las, wist en voelde ik het meteen; dat wil ik ook. Na overleg met het thuisfront besloten om me aan te sluiten bij Rick en Peter. Noud en Noud volgden vrij snel na mij.
De trainingen konden beginnen... Eerste belangrijke vraag; hoe en waar kan ik het snelste de borstcrawl onder de knie krijgen. Na wat navraag gedaan te hebben bleek er een zwembad bij ons in de buurt te zijn waar 2x per week zwemles gegeven werd. Schot in de roos, elke donderdag van 6:00 - 7:15 les.
Bijna alle zwemtrainingen heb ik samen met Anneloes gedaan.
Volgende uitdaging; hoe krijg ik het fietsen naar het benodigde niveau in de winter. Dat antwoord was ook snel gevonden. De TACX werd aangeschaft.
Ideaal om in de winter de fietsspieren te trainen.
Op eigen inzicht deelde ik mijn trainingen in, zonder echt een schema te hebben. Vooral veel fietsen en zwemmen om eraan te wennen. Ik stelde mezelf als doel om de Ronde van Vlaanderen te gaan fietsen eind maart om zo de druk voor de fietstrainingen op te voeren.
Begin maart kwam ik tot de conclusie dat het wel veel meer rust zou geven, indien ik met een trainingsschema zou gaan werken dat opgesteld werd door iemand die er verstand van heeft. Dus al snel werd er contact gezocht met Coen van Topvorm, waar mijn teamgenoten al goede ervaringen mee hadden.
Tijdens het kennismakingsgesprek werd me al snel duidelijk dat me dit erg vooruit zou helpen, iemand die Lanzarote op zijn duimpje kent en ook nog eens veel ervaring in triathlon. Mijn trainingsschema ging in vanaf begin april en zorgde voor een goede trainingsbalans. Vooral gaf het me een veilig gevoel, als ik het schema volg, kan ik de Ironman in ieder geval volbrengen.
Als voorbereiding heb ik in juni een 1/8 triathlon gedaan in Duitsland en in augustus een 1/4 triathlon in Lommel samen met Noud en Noud. Die wedstrijdervaring was noodzakelijk om in Lanzarote niet voor verrassingen te komen staan. Naast de sportieve uitdaging, bleek een triathlon ook een behoorlijke logistieke uitdaging. Een behoorlijke stressfactor zo net voor de wedstrijd.
Het zwemmen kreeg ik onder de knie, het lopen ging ook goed, maar met het fietsen voelde ik me kwetsbaar. Ik besloot mijn weekendje Spanje te verlengen met enkele traingingsdagen in Girona om wat meer klimkilometers te maken op de fiets.
Woensdag 17 september was het eindelijk zover. We vertrokken 's ochtends vroeg richting Lanzarote. Helaas een valse start voor Brabantse Expeditie Lanzarote; Noud kon niet mee, vanwege een ongeluk tijdens de allerlaatste training. Erg balen. Ondanks deze tegenvaller was de sfeer binnen de groep erg goed. De lachspieren maakten overuren tijdens de dagen op Lanzarote. De woorden van Coen galmden als een mantra door onze hoofden. Na onze eerste trainingsrit op de fiets was geen enkel woord wat Coen heeft gezegd overdreven; harde rukwinden, slecht wegdek, hoge temperaturen, dus veel drinken, geen enkel stuk is vlak. De eindtijden werden dan ook in rappe schreden naar boven bijgesteld, onder de 6u zou bijna onmogelijk zijn dachten we...
Naarmate de dagen vorderde steeg de wedstrijdspanning, we keken naar elkaar. Wat kunnen we het beste eten en drinken, kunnen we beter een stukje lopen, fietsen of zwemmen?
De organisatie van het evenement was erg goed. Alle spullen moesten we daar vrijdag al afleveren en op zijn plek zetten. Dat zorgde er voor dat we zaterdagochtend ons niet druk hoefden te maken over onze spullen, enkel over de wedstrijd. De nacht van vrijdag op zaterdag was erg kort en vol van gezonde wedstrijdspanning. Samen met onze supporters vertrekken we om 6u naar La Santa. Nu mocht het ook echt beginnen, we hadden er genoeg over gepraat. De laatste succeswensen en daar gingen we. Noud en ik kozen onze positie iets verder achterin. Het voelde goed dat het totale deelnemersveld maar uit 500 personen bestond, daardoor was de massastart van het zwemmen te overzien. Het zwemmen ging erg goed. Door de tip van Coen om iets verder naar links te zwemmen, heb ik goed mijn ritme kunnen pakken en kwam ik na ruim 37min voldaan het water uit. De wissel naar het fietsen ging zoals gepland. We hadden geluk, de beroemde Lanza wind was lang niet zo sterk aanwezig als de voorgaande dagen. Het advies om ieder uur minstens een gelletje te eten en een bidon leeg te drinken heeft goed uitgepakt. Het fietsen ging goed en veel beter dan verwacht, ook de Tabayesco-klim. Ik heb echt genoten tijdens het fietsen, een paar keer zelfs tranen in mijn ogen gekregen toen ik besefte hoe bijzonder dit was. Na 3u08 kwam ik als laatste van de 5 de transitiezone in rijden onder aanmoediging van onze trouwe supporters. Toen kon mijn onderdeel beginnen; het lopen. Het loopparcours bestond uit 3 rondes van 7km, 3,5km heen en 3,5km terug. De zon was inmiddels volledig doorgebroken en de temperatuur liep op tot boven de 30graden. Mijn maag ging niet helemaal vrijuit na al die gelletjes, die kon niet veel meer hebben, dus nam het zekere voor het onzekere en dronk alleen water en nam enkele sinaasappelpartjes. Wat viel dit tegen, ik hoopte mijn ritme te kunnen pakken, maar dat bleek onmogelijk door het heuvelachtige en grillige parcours. Dus voor iedere km moest gevochten worden. De eerste vrouw, Helle Frederiksen, finishte toen ik aan de 2e ronde begon. Bij iedere drinkpost pakte ik zoveel water en sponsen als ik kon en gooide ze over mij heen. Mijn benen stonden in brand van binnen, dit had ik nog nooit meegemaakt. Na de 2e ronde kwam ik met Noud te lopen, ik dacht hem rustig met Noud uit te lopen, maar dat rustig zat er niet in. Wat was die laatste ronde zwaar zeg, van drinkpost naar drinkpost. Toch maar aan de Redbull gegaan om die laatste oppepper te krijgen. Ik dacht aan onze spreuk; pain is
temporairy, pride is forever. Samen met Noud, mijn directe collega en maatje, kwamen we in 5u47min over de finish! Wat een onbeschrijflijk mooi gevoel.. In de middag samen nog nagenoten in Club La Santa.
Kortom een onvergetelijke ervaring met een ontzettend mooi clubje mensen!

Bedankt
Bart

 141022 bart govers
Spreekt voor zich!

 

 
 
Jos Engelen heeft ook de 24 uur race van Assen op zijn naam geschreven.
 
Met zeer vlakke ronde tijden schreef Jos wederom een 24 u titel op zijn naam. Voor Jos is het nu herstellen om straks tijdens de 24 u van Gulbergen (Nuenen), eind September, wederom genadeloos toe te slaan.

 

Jos proficiat!
 jos gulbergen1
 

 

 

Thijmen van de Vrede, wint MTB Top competitie wedstrijd in Zoetermeer.

podiumzoetermeer tijmen

Thijmen op het podium, proficiat!

 

 

IM Twan van Schijndel behaald in zijn debuut de IRONMAN titel in een super tijd!

Hieronder het bericht van Twan:

Hoi Coen,

Ik ben echt super tevreden hoe het verlopen is. Conditioneel was ik echt in Topvorm die dag. Ik heb netjes jouw schema aangehouden in Kopenhagen, (1 keer fietsen, zwemmen en lopen als voorbereiding verkenning) en je tips ter harte genomen. Tegen jou heb ik als enige mijn ambitie; < 10 uur uitgesproken. Dat dit uiteindelijk 9.45.49 geworden is, is geweldig! De finish line was echt fantastisch (letterlijk kippenvel), Vanaf nu mag ik me Iron Man noemen:-)

Twan proficiat!

twan

Ironman Twan over de meet in Kopenhagen. Twan proficat!

  

Yves Smits behaald mooie derde plaats in 24 uur wedstrijd van Zolder!

Na 764 kilometer, zonder Een pitstop gedaan te hebben gedaan en met zere kont heeft Yves Smits uit België Een mooie derde plaats weten te behalen in de 24 uur wedstrijd op het parcours in Zolder. De v olgende wedstrijd voor Yves is de "rad am ring "waar Yves zeker zo goed wil gaan presteren.

Yves proficiat en succes!

yves smits zolder 3

Yves in Actie in Zolder (buitenbocht).

 

Jos Engelen winnaar 24 uur ras van Zeeland.

 

Wederom had Jos Engelen een 24 uur MTB Wedstrijd op zijn naam geschreven. Op 21 en 22 juni jl. was Het Brabantse Zeeland Het strijd toneel van het Bike Festival Brabant. Jos reed zeer constant zijn rondjes en hierdoor kon hij een mooie voorsprong opbouwen en ook deze 24 uurs wedstrijd op zijn naam schrijven. Het lijkt er op, dat daar waar Jos start, niemand aanspraak hoeft te maken op de zege. 

Jos proficiat!

 

Sjoerd Bax Nederlands kampioen tijdrijden bij De amateurs.

Dat Sjoerd niet alleen goed kan MTB en (vorig jaar 3e op Het NK), maar ook over goede tijdrit capaciteiten blijkt te beschikken. Medio juni werd hij namelijk Nederlands kampioen tijdrijden bij de junioren.

Proficiat Sjoerd, ga zo door!

 

Op 8 juni jl heeft Topvorm trainer Coen van Schijndel deelgenomen aan de Ironman van Cairns Australië.

Coen finishte in 11 u 38 Minuten, zijn reisgenoten Dick Simons en Dennis Kampschreur deden er respectievelijk 10 en 20 Minuten langer over. De hoge golven tijdens het zwemmen en de regenval op deze dag waren voor deze 3 triatleten geen spelbreker, maar maakten de wedstrijd wel extra zwaar. Waardoor het zoet van het behaalde resultaat nog lekkerder smaakte. Na de finish werd er dan ook nog een lekker pintje gedronken door het drietal.

Heren pro(ost)ficiat!

0729 001368a

Coen uit het water.

0729 031867a

En op de fiets.

 

Geert Keuppens winnaar Andalucia Wielerwedstrijd MTB Masters 50!

Het bericht van Geert hieronder spreekt boekdelen!

Hartelijk dank voor de super schema's ? Pieken een ganse winter trainen voor dit  super gevoel. Wat wil je nog meer op De Andalucia Wielerwedstrijd:. 6 Ritten Samen goed voor 400 km en 10.000 hoogtemeters Alle ritten bij De Masters 50 gewonnen en 2h00 voorsprong. Natuurlijk Het eindklassement gewonnen.Nogmaals bedankt voor mij te begeleiden naar dit succes en  op naar het volgende ... Groetjes Geert Keuppens.

Geert Proficiat!  

geertkeuppenssportograf-45169295 lowres

Geert in aktie.  

geertkeuppens14podiumma3

En op het podium.

 

Jos Engelen winnaar 24 uur ras Assen & Nuenen (Gulbergen)

Omdat' 'Het WK 24 uur in Duitsland afgelast werd, nam Jos deel aan de 24 uur MTB Wedstrijd van Asen. Jos was in Topvorm en won voldaan overmacht deze race. In Nuenen is Jos op 28 en 29 september eveneens met overmacht winnaar geworden van de 24 uur van Gulbergen. Jos had een Voorsprong van 6 Ronden op De Tweede man.

gulbergen 2013 083

Jos De Kleine / Grote man in Nuenen!

jos wint assen

Jos in Assen (Midden) Proficat! 

 

Jeffrey Herlings prolongeert wereldtitel motorcross MX 2!

Nadat Jeffrey in Tsjechië ook de veertiende Grand Prix van dit jaar op zijn naam wist te schrijven, is zijn voorsprong dermate groot, dat hij niet meer in te halen is door de concurrentie. De tweede wereldtitel op rij is een feit.

Jeffrey proficiat!

wk-trotse-wereldkampioen-500

Een trotse wereldkampioen.

wk-voor-de-tweede-keer-goud1-500

Voor de Tweede maal goud voor Jeffrey.

 

Sjoerd Bax Behaald Derde plaats op Het NK Mountainbike VOOR junioren!

alt

Sjoerd op Het podium in Groesbeek, Sjoerd proficiat!  

Nieuws:

 

- Thijmen van de Vrede Zeeuws kampioen strandrace 2017!

 

 

 

 

- Lees alles en meer op onze Nieuwspagina

 

 

Testen om Het omslagpunt te bepalen:

 

Fiets maximaaltest € 62,50
Fiets maximaal/lactaattest € 82,50
Looplactaattest € 72,50

 

Trainingsschema's:

 

Trainingsschema's op maat - online coaching:
€ 82,50 per 3 maanden.

Geen opstartkosten!